Disney “fiton ndaj” Netflix-in në betejën për abonentët

Disney do të nisë një shërbim të ri transmetimi të mbështetur nga reklamat në SHBA në dhjetor, pasi do të kalojë Netflix-in në garën për abonentë me pagesë.

Sipas mediave të huaja, firma raportoi 221.1 milionë abonentë në tre platformat e saj të transmetimit në fillim të korrikut.

Kjo e vendosi atë vetëm përpara Netflix, i cili ka humbur klientët.

Por Disney paralajmëroi se humbja e të drejtave të transmetimit për kriket në Indi do të zvogëlonte rritjen e abonentëve të saj në krahasim me parashikimet e mëparshme.

Firma, e cila zotëron gjithashtu platformën e transmetimit të televizionit për të rritur Hulu dhe ESPN+ të fokusuar në sport, tha se kërkesa për produktin e saj Disney+ mbeti e fortë.

Bllokimi i pandemisë dha një nxitje për shërbimet e transmetimit si Disney, por lehtësimi i kufizimeve të Covid-19 nuk duket se po e pengon atë të tërheqë klientë të rinj.

Kështu, kompania shtoi 14.4 milionë abonentë të Disney+ në tremujor, shumë prej tyre jashtë SHBA-së – shumë më tepër nga sa prisnin analistët.