Çka ndodh në internet çdo minutë?

Forumi Ekonomik Botëror (WEF) veçoi disa nga faktet që ndodhin çdo minutë në internet.

Në mbarë botën, 200 milionë email dhe 69 milionë mesazhe dërgohen mbi 60 sekonda përmes Facebook dhe aplikacionit WhatsApp.

Përmbajtja me një kohëzgjatje totale prej 500 orësh postohet në YouTube.

695,000 histori postohen në Instagram, ndërsa 9,000 lidhje mes njerëzve bëhen përmes LinkedIn.

Tinder përdoret nga dy milionë përdorues në të njëjtën kohë në një minutë. Ndërkohë, një film ose serial në Netflix po shikohet nga 28,000 përdorues të kësaj platforme në të njëjtën kohë.

Cicërima në Twitter bëjnë 200 mijë njerëz dhe nga ana tjetër 1.4 milion njerëz e shikojnë përmbajtjen në Facebook. 1.6 milion dollarë shpenzohen çdo minutë në internet.

Më shumë se 330 milionë njerëz përdorën internetin për herë të parë vitin e kaluar. Por gati 40 për qind e popullsisë së botës nuk kanë akoma qasje në internet. Kjo mund t’i bëjë ata edhe më të prapambetur nga pikëpamja sociale dhe ekonomike.

WEF ka nisur projektin e Aleancës Edison, me të cilën ata duan të kontribuojnë në zgjidhjen e këtij problemi, dhe në të cilin janë përfshirë qeveritë e shteteve dhe kompanive.