Opinione - Page 21

Zgjedhje të parakohshme

Në rrethanat e degrduara aktuale, të shkaktuara nga kastat e inkriminuara politike të Kosovës, dialogu Kosovë – Serbi është i pamundur dhe i papranueshëm. Kjo nga se këtë dialog gjer më tani, skajshmërisht njëanshëm dhe pa transparencë, e ka udhëhequr Hashim Thaqi, në cilësinë e presidentit të Kosovës, edhe pse kjo ishte në kundërshtim me

Shqipëria dhe Serbia presion mbi Kosovën

E kemi qysh nga legjenda e Rozafës, që vëllai i madh e tradhëton të voglin.Në kohën e sotme, përveç kësaj, duan edhe ta çarmatosin vëllain e vogël, siç tentoi kryeministri i Shqipërisë Edi Rama në 3 korrik, kur iu drejtua Kosovës nga Tirana se “Presim që presidenti i Serbisë të njohë Kosovën? Mos i pritni

Si i islamizoi kryeveziri turk i etnisë serbe Mehmet Pashë Sokolloviçi arbërorët e Pejës

Kronisti papnor tregon se si popullata shqiptare nisi të kthehet në fenë myslimane, që të mbronte kokën e dinjitetin nga terrori i priftërinjve serbë, të cilët i solli Turqia, megjithëse në Pejë e Dardani, nuk pati serbë. Ndërkaq ishin marrë vesh që priftërinjtë serbë të bënin terror, kurse sundimtarët turq t’u ofronin më zemërgjerësi shqiptarëve

Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut e kanë në dorë votën për Kryeministrin shqiptar

Dita e zgjedhjeve po afron, gjithsesi, po afron edhe fitorja e shqiptarëve. Më shumë se kurrë, shqiptarët në rajon, me subjekte të ndryshme politike, u bashkuan, i bashkuan forcat dhe fituan. Kështu ishte në Malësinë e Madhe dhe fitoren e madhe në Tuz. Ashtu ishte në Luginën e Preshevës, u shënua një fitore e madhe,

Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut 1990 kishte edhe akterë në prapaskenë

Akterë kryesorë të ngjarjes historike kur u shpall këtu e 30 vjet më parë Deklarata Kushtetuese e 2 korrikut 1990, që në popull njihet si Deklarata e Pavarësisë së Kosovës, kanë qenë delegatët e Kuvendit të atëhershëm të Kosovës, por një kontribut vetëmohues kanë dhënë edhe punonjësit e Shërbimit profesional të Kuvendit të Kosovës, por

E verteta që dhëmb..

Nje popull që zgjedh ne krye te vendit njerëz të korruptuar,hajdutë,maskarenj dhe tradhetarë,nuk është viktimë por është bashkëpunëtor i tyre,shkruan George Orwell.Kjo aksiomë e shkruar njëqind e sa vjet më parë,eshte aktuale edhe tani. Shqiptarët nuk kanë kohë për të humbur. Ne shqiptarët dimë se koha ecën, mirëpo ne sikur nuk e shohim atë, prandaj

A tregojnë rezultate votuesit radikalë të populistëve

Sa i përket dezinformatave politike, ne gjetëm një ndryshim midis mbështetësve të partive populiste dhe jo-populiste, por vetëm nëse dallojmë mbështetës të partive radikale populiste të krahut të djathtë nga pjesa tjetër. Individët në kategorinë e fundit u karakterizuan mesatarisht nga një shkallë më e lartë e dezinformatave politike në krahasim me të gjithë të

Dorëheqja si një akt patriotik dhe njerëzor!

Para nja 10-ditësh botova artikullin me titull “Ambasadori amerikan që ka dhënë dorëheqjen për të shpëtuar Shqipërinë”, në kujtim të një miku të madh të shqiptarëve, ish-diplomatit, ish anëtarit të Kongresit dhe ish ambasador i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, në Greqi dhe në Mal të Zi, më shumë se një shekull më parë, njëkohsisht

Në Uashington me 27 qershor, s’kishte plan korrigjimi dhe amnistie!

Publikimi i një aktakuze juridike nga Gjykata Speciale, me vello politike. Prezantimi dhe bërja publike e aktakuzës së 24 prillit 2020, nga ana e Gjykates Speciale, pikërisht me datë 24 qeshor 2020, koinçidon me udhëtimin e palëve dialoguese ; Kosovë-Serbi për takimin në Shtepinë e Bardhë në Uashington, dhe jep t’kuptohet se publikimi unik i

1 2 3 35