Bileta për një udhëtim në hapësirë do të kushtojë 450 mijë dollarë

Virgin Galactic ka thënë se do nis shitjen e biletave për fluturimet në hapësirë duke filluar nga 450 mijë dollarë, disa javë pasi themeluesi miliarder i kompanisë, Richard Branson, bëri një fluturim të profilit të lartë në buzë të hapësirës.

Kompania e turizmit hapësinor tha të enjten se po bën përparim drejt fillimit të fluturimeve. Ajo do të shesë vende të vetme, marrëveshje pako dhe fluturime të tëra.

Branson u ngjit 55 kilometra (88 km) mbi shkretëtirën e New Mexico në bordin e një aeroplani raketë Virgin Galactic më 11 korrik dhe u kthye me siguri në fluturimin e parë testues të automjetit në hapësirë, një arritje simbolike për një sipërmarrje që ai filloi 17 vjet më parë, raporton theguardian.

Në qershor, Virgin Galactic mori miratimin nga rregullatori amerikan i sigurisë së aviacionit për të dërguar njerëz në hapësirë.

Kompania tha se do të ketë tre oferta për konsumatorët – për një vend të vetëm, një paketë me shumë vende dhe një blerje me fluturim të plotë.