Bastisje në rrethinën e Gjevgjelisë, gjendet marihuanë dhe municion, arrestohen dy persona

Gjatë një bastisje  në rrethinën e Gjevgjelisë dje policia arrestoi dy persona. Te njëri është gjetur marihuanë, ndërsa te tjetri municion, njoftoi MPB.

Gjatë bastisjes në shtëpinë dhe në hapësirat ndihmëse në fshatin Moen-Gjevgjeli, në të cilën jeton B.GJ. (46) nga Gjevgjelia, në oborrin janë gjetur fidanë të bimës cannabis sativa, kurse në dhomën e ditës janë gjetur katër paketime të materies marihuanë.

Në intervalin kohor nga ora 19:30 minuta deri më 20:30 minuta, është kryer bastisje edhe në shtëpinë dhe në hapësirat ndihmëse në të njëjtin fshat, në të cilin jeton A.K. (29) nga Gjevgjelia, gjatë së cilës janë gjetur 38 plumba kalibër 7,9mm, tetë plumba të kalibrit të panjohur.  Personi është privuar nga liria, për rastin është informuar Prokurori Publik nga PTHP Gjevgjeli, kurse pas kompletimit të dokumentacionit nga ana e SPB Strumicë do të parashtrohet kallëzim penal sipas nenit 396 të Kodit Penal.

“Ministria e Punëve të Brendshme me intensitet të pazvogëluar do të vazhdojë me ndërmarrjen e masave dhe aktiviteteve për asgjësimin e tregtisë së palejuar me drogë dhe armë”, theksojnë nga MPB.