Arrestohet një shtetas shqiptar për vënie të zjarrit pyjor në rrethinën e Gostivarit

Efektivët e Policisë nga Departamenti i Policisë Galate e kanë arrestuar sot L.A në orën 15:10 (32) nga Republika e Shqipërisë, i cili qëndronte ilegalisht në vend, për shkak të dyshimit se kishte vënë zjarr në Pozharan të Gostivarit. Ai do të ndalohet për procedura të mëtejshme.

Siç informojnë nga MPB-ja, një person është i dyshuar për zjarrin në Nagoriçan të Vjetër dhe oficerët e policisë tashmë po veprojnë në koordinim me prokurorin publik.https://central.gjirafa.com/renderer.html?v=1.1

“Gjatë ditës së djeshme, falë ndërhyrjes së shpejtë të patrullës policore dhe ekipit të Brigadës së zjarrfikësve Shkup, një zjarr i përmasave të mëdha u parandalua para fshatit Bllacë drejt Katllanovës, për të cilin dyshohet se e kanë shkaktuar dy persona dhe punohet për zbardhjen edhe të këtij rasti”, kumtoi MPB-ja.

Nga Ministria e Punëve të Brendshme apelojnë që të respektohet rreptësisht ndalimi i lëvizjes në zonat pyjore, dhe qytetarët të përmbahen nga ndezja e zjarreve, plehrat, kufijtë dhe kashtë në fusha, të mos hedhin zjarre të pashuar dhe të mos lënë shishe qelqi ose objekte të tjera, të cila për një kohë të gjatë të ekspozuar në diell, mund të shkaktojnë zjarr.