96 raste të reja me Covid, asnjë i vdekur, 88 të shëruar

Shkup, 18 maj – Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1.314 teste dhe janë regjistruar 96 raste të reja me COVID-19:

• Shkup – 63
• Manastir – 15
• Kumanovë, Kërçovë dhe Berovë – nga 3
• Tetovë dhe Ohër – nga 2
• Prilep, Kavadar, Veles, Shtip dhe Sveti Nikollë – nga 1

Nga numri total i rasteve pozitive (96), janë regjistruar 13 riinfeksione.

Janë regjistruar 88 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 57
• Manastir – 8
• Ohër dhe Resnje – nga 3
• Kërçovë, Kavadar, Veles, Sveti Nikollë, Koçan dhe Negotinë – nga 2.
• Kumanovë , Tetovë , Gostivar, Kriva Pallankë dhe Demir Hisar – nga 1

Gjatë 24 orëve të kaluara nuk është raportuar asnjë humbje jete. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, gjithashtu nuk është regjistruar asnjë humbje jete.

Janë kryer 1.314 teste përmes: ISHP-133, QSHP Shkup-63, QSHP Manastir-42, QSHP Prilep-19, QSHP Tetovë-10, QSHP Kumanovë-19, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-1, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-0, UK Pulmologji me Alergologji -0, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-97, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-26, Avicena-41, Biotek-37, Sistina-34, Laboratoria Laor -17, Sinlab-9, Remedika-20, Plodnost-8, Genea-5, Nikob Lab-64, VFV Medikal -14, Eli Medika Plus-18, Royal Medika-4, Spektra-MM-3, Rapid Lab-1 , Zhan Mitrev Strumicë -1, Nova Lab Diagnostika-4, Ramus-9.

ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 615.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.041.295 testime të COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 311.038, numri i të shëruarve është 301.202, numri i atyre që humbën jetën është 9.293 dhe numri i rasteve aktive është 543.