89 raste të reja me Covid, shërohen 58

Shkup, 12 maj – Konform të dhënave të Institutit për Shëndet Publik (ISHP) në 24 orët e fundit janë bërë 1.271 testime, janë regjistruar 89 raste të reja me KOVID-19, ndërsa janë shëruar 58 pacientë. Gjatë 24 orëve të fundit nuk janë raportuar persona të vdekur. Konform regjistrit të personave të vdekur me diagnozë të kovidit nga “Termini Im” nuk janë regjistruar viktima, njofton Ministria e Shëndetësisë (MSH).

Nga 89 të sapoinfektuar nga Shkupi janë 42, Manastiri 15, Koçani, Negotina dhe Resnja – nga katër, Kavadari dhe Gostivari – nga tre, Kumanova, Velesi, Kërçova dhe Sveti Nikollë – nga dy, Prilep, Ohër, Strumicë, Strugë, Kriva Pallankë dhe Demir Hisar – nga një.

Nga numri total i rasteve pozitive (89), janë regjistruar 17 riinfeksione.

Kështu, nga 58 të shëruar nga Shkupi janë 29, Manastiri 11, Gostivari, Velesi dhe Prilepi – nga 3, Kumanova, Demir Hisar dhe Tetovë – nga 2, Koçan, Kavadar dhe Ohër – nga 1.

Janë kryer 1271 analiza përmes: ISHP-158, QSHP Shkup-46, QSHP Manastir-46, QSHP Prilep-12, QSHP Tetovë-22, QSHP Kumanovë-29, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali laboratorik Kozle-0, KU Pulmologji me Alergologji -0, SPQ “8 Shtatori”-0, Instituti i Mikrobiologjisë-67, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -31, Avicena-19, Biotek-41, Sistina-38, Laboratori Laor -24, Sinlab-21, Remedika-14, Fertilitet-9, Genea-14, Nikob Lab-81, VFV Medikal-10, Eli Medika Plus-9, Rojal Medika-1, Spektra-MM-6, Rapid Lab-15, Zhan Mitrev Strumicë-6, Nova Lab Diagnostiks-0, Ramus-13, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 539.

Deri tani në vend janë kryer gjithsej 2.034.656 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vend që nga fillimi i epidemisë është 310.595, numri i të shëruarve është 300.675, numri i viktimave 9.287, ndërsa numri i rasteve aktive është 633.

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuar (gjithsej), raste aktive (gjithsej)

Shkup 146010, aktiv 281

Kumanovë 16651, aktiv 13

Manastir 15518, aktiv 131

Prilep 14182, aktiv 32

Tetovë 13468, aktiv 11

Kavadar 10666, aktiv 22

Veles 9781, aktiv 13

Gostivar 9597, aktiv 11

Ohër 8878, aktiv 30

Strumicë 8070, aktiv 8

Shtip 8035, aktiv 13

Kërçovë 5634, aktiv 11

Koçani 5083, aktiv 5

Strugë 4723, aktiv 5

Gjevgjeli 4413, aktiv 8

Negotinë 3685, aktiv 6

Resnjë 2737, aktiv 16

Sveti Nikollë 2626, aktiv 2

Radovish 2530, aktiv 1

Kriva Pallankë 2415, aktiv 2

Dellçevë 1980, aktiv 1

Dibër 1674, aktiv 1

Berovë 1661, aktiv 2

Vallandovë 1488, aktiv 1

Vinicë 1393, aktiv 2

Probishtip 1267, aktiv 0

Bogdanci 1020, aktiv 1

Kratovë 966, aktiv 2

Krushevë 926, aktiv 0

Demir Hisar 833, aktiv 1

Makedonski Brod 736, aktiv 0

Demir Kapi 593, aktiv 0

Makedonska Kamenicë 523, aktiv 0

Pehçevë 486, aktiv 0

Dojran 347, aktiv 1.