491 raste të reja me Covid, 595 të shëruar dhe 8 të vdekur

Shkup, 18 gusht – Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1.108 teste dhe janë regjistruar 491 raste të reja me COVID-19:
• Shkup – 203
• Manastir – 38
• Kumanovë – 31
• Prilep dhe Ohër – nga 24
• Kavadar – 22
• Tetovë – 21
• Strumicë – 17
• Negotinë – 16
• Koçan – 12
• Dellçevë – 11
• Gostivar dhe Shtip – nga 10
• Gjevgjeli – 9
• Kriva Pallankë – 6
• Veles, Strugë , Berovë dhe Dibër – nga 5
• Sveti Nikollë – 4
• Vinicë dhe Bogdanci – nga 3
• Pehçevë – 2
• Kërçovë, Radovish, Probishtip, Makedonski Brod dhe Demir Kapijë –nga 1
Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (491), janë regjistruar 139 riinfeksione.
Janë regjistruar 595 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 231
• Ohër – 74
• Kumanovë – 32
• Manastir – 28
• Strugë – 27
• Kavadar – 26
• Strumicë – 21
• Prilep – 18
• Gostivar dhe Shtip – nga 17
• Koçan – 16
• Tetovë dhe Veles – nga 12
• Negotinë dhe Dibër – nga 9
• Gjevgjeli – 8
• Sveti Nikollë dhe Radovish – nga 6
• Resnje dhe Kratovë – nga 5
• Berovë dhe Kërçovë – nga 4
• Dellçevë, Vinicë, Bogdanci, Pehçevë, Probishtip, Demir Kapijë , Vallandovë dhe Makedonska Kamenica – nga 1

Gjatë 24 orëve të kaluara janë raportuar 3 humbje jete , nga Ohri (75 vjeç), Struga (56 vjeç) dhe Velesi (78 vjeç). Të tre personat kanë humbur jetë në kushte spitalore. Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini im, janë regjistruar 5 humbje jete , dy humbje jete nga Kumanova (75 vjeç dhe 87 vjeç) dhe nga një humbje jete nga Shkupi (67 vjeç), Gjevgjelia ( 84 vjeç) dhe Kavadari (84 vjeç) ). Tre persona humbën jetën në kushte spitalore , dy në shtëpi. Personat janë raportuar të vdekur në periudhën nga 05.08. deri më 13. 08.2022.

Janë kryer 1.108 teste përmes: ISHP-135, QSHP Shkup-91, QSHP Manastir-37, QSHP Prilep-13, QSHP Tetovë-29, QSHP Kumanovë-43, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-0, Spitali Laboratorik Kozle-14, KU Pulmologji me Alergologji-2, SPQ 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-120, Zhan Mitrev (Filipi i II-të)-10, Avicena -23, Biotek-24, Sistina-24, Laboratoria Laor – 12, Sinlab-9, Remedika-5, Plodnost-11, Genea-6, Nikob Lab-21, VFV Medikal-1, Eli Medika Plus-4, Royal Medika-2, Spektra-MM-5, Rapid Lab-4, Zhan Mitrev Strumicë –0, Nova Lab Diagnostika–0, Ramus-3. ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 460.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.140.325 testime për COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 337.040, numri i të shëruarve është 324.120, numri i atyre që humbën jetën është 9.437, ndërsa numri i rasteve aktive është 3.483