115 raste të reja me Covid, 99 shërohen

Shkup, 10 maj – Sipas të dhënave të Institutit të Shëndetit Publik, gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 1.625 teste, ndërsa janë regjistruar 115 raste të reja me Kovid-19 dhe 99 pacientë të shëruar. Gjatë 24 orëve të kaluara nuk janë regjistruar persona të vdekur. Sipas regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga “Termini Im” në mënyrë shtesë nuk janë regjistruar persona të vdekur, njoftoi Ministria e Shëndetësisë.

Prej 115 të saposëmurëve nga Shkupi janë 59, Manastiri 14, Prilepi 7, Kavadari dhe Ohri nga 5, Gjevgjelia 4, Gostivari, Shtipi dhe Resnja nga 3, Kumanova, Strumica dhe Negotina nga 2, Tetova, Velesi, Koçani, Struga, Kriva Pallanka dhe Dellçevë nga 1.

Nga numri i përgjithshëm i pozitivëve (115), janë regjistruar 23 riinfeksione.

Prej 99 pacientëve të shëruar nga Shkupi janë 47, Manastiri – 20, Tetova dhe Berova nga 4, Gjevgjelia, Gostivari, Resnja, Kumanova dhe Dellçeva nga 3, Prilepi, Kavadari dhe Probishtipi nga 2, Negotina, Koçani dhe Kërçova nga 1.

Janë kryer 1.652 analiza përmes: ISHP-223, QSHP Shkup-75, QSHP Manastir-49, QSHP Prilep-22, QSHP Tetovë-18, QSHP Kumanovë-30, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësia Ligjore-0, spitali laboratorik Kozle-2, KU Pulmologjia me alergologji -0, SPQ 8 Shtatori -0, Instituti i Mikrobiologjisë-65, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë) -48, Avicena-47, Biotek-111, Sistina-50, laboratori Laor -26 , Sinlab-20, Remedika-18, Fertiliti-18, Geneva-11, Nikob Lab-79, VFV Medical-11, Eli Medica Plus-13, Royal Medica-3, Spectra-MM-3, Rapid Lab-4, Zhan Mitrev Strumicë – 3, Nova Lab Diagnostics – 0, Ramus-7, ISHP dhe ISHP (test i shpejtë) – gjithsej 696.

Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 2.032.020 testime të KOVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vend që nga fillimi i epidemisë është 310 413, të shëruarve 300 532, të vdekurve 9 287, dhe raste aktive 594.

Shpërndarja nëpër qytete është si në vijim:

Shkup 145917, Aktiv 257
Kumanovë 16648, Aktiv 12
Manastir 15487, Aktiv 121
Prilep 14178, Aktiv 31
Tetovë 13464, Aktiv11
Kavadar 10659, Aktiv 19
Veles 9777, Aktiv 16
Gostivar 9594, Aktiv 13
Ohër 8872, Aktiv 30
Strumicë 8068, Aktiv 14
Shtip 8033, Aktiv 12
Kërçovë 5631, Aktiv 9
Koçan 5079, Aktiv 4
Strugë 4721, Aktiv 5
Gjevgjeli 4412, Aktiv 8
Negotinë 3681, Aktiv 2
Resnjë 2733, Aktiv 13
Sveti Nikollë 2624, Aktiv 0
Radovish 2530, Aktiv 2
Kriva Pallankë 2414, Aktiv 1
Dellçevë 1980, Aktiv 1
Dibër 1674, Aktiv 1
Berovë 1660, Aktiv 1
Vallandovë 1488, Aktiv 3
Vinicë 1393, Aktiv 2
Probishtip 1267, Aktiv 0
Bogdanci 1020, Aktiv 1
Kratovë 966, Aktiv 2
Krushevë 926, Aktiv 0
Demir Hisar 832, Aktiv 2
Makedonski Brod 736, Aktiv 0
Demir Kapi 593, Aktiv 0
Makedonska Kamenicë 523, Aktiv 0
Pehçevë 486, Aktiv 0
Dojran 347, Aktiv 1