10 mijë trupa rrethojnë qytetin në El Salvador në përpjekje për të goditur bandat

Rreth 10.000 trupa policore dhe ushtarake kanë rrethuar qytetin e Soyapango në El Salvador si pjesë e një goditjeje masive ndaj bandave, ka njoftuar presidenti Nayib Bukele.

Të gjitha rrugët që të çojnë në qytet janë bllokuar dhe forcat speciale kanë kërkuar shtëpi për anëtarët e bandave.

Oficerët gjithashtu kanë ndaluar të gjithë që përpiqen të largohen nga qyteti dhe kanë kontrolluar letrat e identitetit.

Operacioni është pjesë e një goditjeje masive ndaj bandave pas një rritje të dhunës në fillim të këtij viti.

Ministri i Drejtësisë tha se deri më tani janë arrestuar 12 persona.

Soyapango është një nga qytetet më të mëdha të El Salvadorit dhe është shtëpia e më shumë se 290.000 njerëzve. Qyteti, i cili ndodhet vetëm 13 km në perëndim të kryeqytetit San Salvador, ka qenë prej kohësh i njohur si një qendër për aktivitetin e bandave.