Zjarri aktiv më i madh është në Dellçevë dhe Pehçevë, të gjithë në këmbë për ndihmë

Shkup, 6 gusht – Nga Qendra për Menaxhimin e Krizave kumtuan sot se ndërprerjen e zjarreve aktivë deri në orën 8:30, duke theksuar se zjarri në Dellçevë është aktiv dhe i njëjti, së bashku me atë në Pehçevë, po trajtohet si një nga zjarret me te mëdhenj.

Goran Stojanovski nga Qendra për Menaxhimin e Krizave informoi se gjatë ditës së djeshme ka pasur 18 zjarre në Shkup, 17 prej të cilëve janë shuar plotësisht. Siç theksoi ai, mbetet zjarri në Saraj, i cili zbriti nga rajoni i Tetovës nga Zhelina dhe duke lëvizur drejt fshatrave Raoviç и Bukoviç derisa ka përfshirë hapësirë të mirë të Jasenit.

“Zjarri në Ohër është lokalizuar plotësisht pranë Koselit dhe fshatit Rasinë. Zjarri në Veles, vendbanimi Dorutovec gjithashtu është lokalizuar, si dhe në fshatrat Lozarc, Rozhden dhe Mrezhiçko”, informoi Stojanovski.

Ai theksoi se situata tani është e qëndrueshme, por do të vazhdojë të monitorohet dhe nëse është e nevojshme, Shtabi operacional i QMK-së do të përpiqet gjithashtu të ndihmojë në ndarjen e burimeve, burimeve njerëzore dhe materiale.

Marija Milkova nga QMK-ja në konferencën e sotme për shtyp theksoi se ne nuk jemi vetëm në këtë, por kemi ndihmë të huaj, e cila, siç theksoi ajo, “i zgjati dorën”, dhuroi burimet e tyre, njerëzore dhe materiale, në përballimin e zjarreve të furishme në shtet.

Ajo shprehu mirënjohje të madhe dhe informoi se janë paralajmëruar vende të tjera që do të dërgojnë përfaqësuesit dhe burimet e tyre në menaxhimin e zjarrit.

Dragi Tarçugovski nga QMK-ja theksoi se për t’i dhënë fund krizës, përveç koordinimit të subjekteve në sistemin e menaxhimit të krizës, të gjitha subjekteve në vend, si dhe koordinimit me ekipet ndërkombëtare, nevojitet mbështetja edhe e qytetarëve.

Drejtori i Qendrës për Menaxhimin e Krizave, Stojançe Angelov, informoi në konferencën e sotme për shtyp se në disa raste, zjarret janë shkaktuar nga shkëndija nga shtyllat elektrike dhe tha se po i bëhet një kërkesë EVN -së që të kontrollojë sistemet e tyre të shpërndarjes së energjisë elektrike.