Zelensky propozon që Krimea të lihet jashtë bisedimeve me Rusinë

“Ukraina nuk do ta njohë kurrë Krimenë si pjesë të Federatës Ruse”.

Kjo ishte deklarata e fundit e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky i cili shtoi se kjo çështje është tepër kontradiktore dhe nuk mund të përfshihet në negociatat e tanishme mes Moskës dhe Kievit për arritjen e një armëpushimi.

“Krimea është një republikë autonome, ajo ka të drejtat e saj dhe një parlament që ka qenë gjithmonë, por është territor ukrainas”, tha Zelensky.

“Ne jemi gati të flasim me Rusinë, por tani nuk do të delegoni një vendim për Krimenë. Le ta lëmë mënjanë këtë pyetje nëse pengon negociatat dhe një takim mes dy presidentëve”, shtoi lideri ukrainas.