Wimbledon sanksionon lojtarët rusë dhe bjellorusë nga kampionati

Wimbledon duket se do të konfirmojë ndalimin e të gjithë lojtarëve nga Rusia dhe Bjellorusia nga kampionati i kësaj vere shkaku i agresionit që po ushtrojnë mbi Ukrainën.

Komiteti kryesor i “All England Club” duket se ka zgjedhur një vendim të menjëhershëm ndërsa lufta hyn në një fazë të re, me shpresat për bisedimet e paqes që po zvogëlohen.

Lëvizja është bërë përpara konferencës vjetore të planifikuar për shtyp të turneut javën e ardhshme, ku tema ishte e detyruar të anulohej. WTA dhe ATP Tours janë informuar se një pjesë e mirë e lojtarëve të saj kryesorë do të ndalohet nga SW19.

Burime të larta kanë konfirmuar për Sportsmail se masat janë të pashmangshme, me numrin 2 të botës për meshkuj, Daniil Medvedev, lojtarin e profilit më të lartë që preket.

Sipas një raporti në New York Times , Rusia dhe Bjellorusia do të preken nga pezullimi, që do të thotë se numri 4 i botës për femra Aryna Sabalenka është gjithashtu jashtë.

Ndërsa ishte gjithmonë e mundshme që, nga kjo situatë, do të kishte një ndalim, Wimbledon ka vepruar shumë përpara datës së fillimit të tij më 27 qershor dhe ndoshta më herët se sa pritej.