Wang Yi: Vizitat në vendet e Azisë Juglindore rritin solidaritetin kundër pandemisë

Ministri i Jashtëm i Kinës Wang Yi theksoi të dielën rëndësinë e solidaritetit dhe bashkëpunimit rajonal pas përfundimit të udhëtimeve në Mianmar, Indonezi, Brunei dhe Filipine.

Wang tha në një intervistë për mediat se vizita e tij në Mianmar dërgoi një mesazh të qartë se Kina është e gatshme të thellojë komunikimin dhe të forcojë bashkërendimin me fqinjët e saj dhe do të mbështesë drejtimin e qeverisë së re të Myanmar-it.

Kryediplomati kinez tha se dy vendet duhet të punojnë për luftuar pandeminë COVID-19, të ndërtojnë korridorin ekonomik, të mbështesin shqetësimet thelbësore të njëri-tjetrit dhe të nxisin bashkëpunimin rajonal.

Ai gjithashtu theksoi përpjekjet e përbashkëta me Myanmar-in në Bashkëpunimin Lancang-Mekong dhe Korridorin Ekonomik Kinë-Myanmar.

I pyetur për bashkëpunimin Kinë-Indonezi në epokën paspandemike, Wang përmendi “tre modelet” që arritën dy palët gjatë vizitës së tij, përkatësisht një model të bashkëpunimit të vaksinave, një model të ndërtimit të përbashkët të “Një brez, një rrugë” dhe një model të ruajtjes së multilateralizmit.

Për marrëdhëniet Kinë-Brunei, Wang theksoi 30-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Kinës dhe Brunei dhe 30-vjetorin e marrëdhënieve të dialogut Kinë-ASEAN