VW tregon fotografi të ID.5 GTX të kamufluar

Coupe SUV do të jetë modeli i dytë në linjën më sportive të veturave elektrike GTX. Kamuflimi nuk është zbuluar ende.

Volkswagen synon të prezantojë veturën e tij elektrike ID.5 GTX para një auditori më të madh për herë të parë në shfaqjen e motorëve IAA në Mynih në fillim të shtatorit.

Në panairin gjithashtu, automjeti do të jetë i dukshëm vetëm në një pamje kamuflazhi, por format e tij tashmë janë qartë të dallueshme në fotografitë e reja.

Modeli i dytë GTX

Me ID.5 GTX, VW do të lansojë modelin e dytë në linjën e tij GTX. GTX duhet të përfaqësojë sportivitetin dhe të përfaqësojë, si të thuash, versionin elektrik të GTI.

Gama e ID.5 GTX duhet të jetë deri në 497 kilometra.

Me linjën GTX, VW dëshiron të rrisë shitjet e veturave elektrike.

Prodhuesi i automjeteve dëshiron të gjenerojë më shumë se 70 për qind të shitjeve të tij me automjete thjesht me energji elektrike deri në vitin 2030.