Volkswagen “po shqyrton në mënyrë aktive” ndërtimin e një kamionçine elektrike për Amerikë

“Galeria” e automjeteve elektrike të Volkswagen mund të përfshijë një kamionçinë pasi kompania po “shikon në mënyrë aktive” idenë për diçka të tillë.

Dhe duke folur për Business Insider, CEO i Volkswagen Group of America, Scott Keogh tha se kamionët elektrikë janë “shansi i jetës” sepse “elektrifikimi ju jep një moment rivendosjeje”.

Siç shpjegoi ai, blerësit e kamionëve kanë qenë jashtëzakonisht besnikë ndaj Chevrolet, Ram dhe Ford.

Megjithatë, me kalimin në kamionçinë elektrike, klientët duket se janë më mendjehapur dhe kjo u lejon kompanive të tjera të hyjnë në treg dhe të jenë konkurruese.

Keogh përmendi në mënyrë specifike Rivian, por ata nuk janë e vetmja kompani pasi Tesla thuhet se ka marrë më shumë se një milion rezervime për Cybertruck.

Sidoqoftë, ndërsa Volkswagen po shikon mundësinë e ndërtimit të një kamionçine elektrike për Amerikën e Veriut, asgjë nuk është vendosur dhe nuk ka asnjë fjalë se kur modeli mund të arrijë nëse përfundimisht miratohet.