VK Bogorodicë nuk rrezikohet nga zjarri, funksionon normalisht

Gjevgjeli, 3 gusht  – Zjarri, i cili shpërtheu këtë pasdite në shtrirjen midis lokacionit Milci dhe pikës kufitare të Bogorodicës, nuk rrezikon frekuencën e trafikut në vendkalimin kufitar, i cili po funksionon normalisht dhe pa ndërprerje, bënë të ditur nga shërbimi kujdestar kufitar.

Në ort e pasdites, situata me frekuencën e trafikut është gjithmonë më e qetë për shkak të numrit më të vogël të njerëzve, kështu që nuk ka vonesa se pesëmbëdhjetë minutaa.

Ekipet në terren thonë se zjarri për shkak të erës po lëviz drejt kufirit me Greqinë, për shkak të të cilit u njoftuan zjarrfikësit grekë nga njësiti zjarrfikës në Polikastro.

Nëse drejtimi i erës nuk ndryshon, kulla vëzhguese e ARM-së, kazino “Flamingo” VK Bogorodica dhe pikat e karburantit të “Makpetrol” dhe “Shimov” pranë kufirit maqedono-grek nuk do të rrezikohen.