Veturat elektrike të VW “janë të shitura” në SHBA dhe BE, porositë e reja do të dorëzohen vetëm në vitin 2023

Ne jemi vetëm në muajin e pestë të vitit 2022, por CEO i Volkswagen, Dr. Herbert Diess, ka zbuluar se kompania ka “shitur në thelb” automjetet elektrike për këtë vit.

Duke folur për Financial Times, shefi i prodhuesit gjerman të makinave tha se klientët amerikanë dhe evropianë që porosisin automjete elektrike që nga sot, nuk do t’i marrin ato deri në vitin 2023.

Ky është edhe “një bekim dhe një mallkim” pasi automjetet elektrike të Volkswagen janë të njohura për konsumatorët, por kompania thuhet se po përballet me një grumbull prej 300,000 porosish në Evropë.

Dhe këto porosi nuk mund të përmbushen brenda natës, veçanërisht me krizën e vazhdueshme të çipave, kështu që klientët e rinj do të duhet të presin radhën e tyre.

Volkswagen po përballet gjithashtu me një grumbull të porosive në Shtetet e Bashkuara për ID.4, i cili aktualisht importohet nga Evropa.