Vetëbesimi dhe optimizmi ndihmojnë në kapërcimin e pengesave të jetës

Dihet prej kohësh se sipas ligjeve të tërheqjes, qëndrimet dhe pritjet tona formojnë jetën tonë, dhe tani shkenca njohëse ka filluar të konfirmojë këto pretendime.

Hulumtimet e fundit kanë treguar se njerëzit që kanë më shumë vetëbesim dhe optimizëm kanë më shumë gjasa të kapërcejnë pengesat e jetës.

Qëndrimi pozitiv ndaj jetës dhe besimi në vetvete sjellin rritjen e aktivitetit të trurit dhe zgjidhjen më të lehtë të problemeve të jetës, sipas rezultateve të hulumtimit më të fundit mbi ligjin e tërheqjes. Gjithashtu, një qëndrim pozitiv ndaj të tjerëve sjell marrëdhënie më të mira ndërpersonale, transmeton KP.

Nëse jeni të lodhur nga gjithçka, është koha për të krijuar një vetvete të re

Nga kjo rrjedh se njerëzit që janë kronikisht të pakënaqur me veten dhe të tjerët ka të ngjarë të kenë një gjë të përbashkët – vetëvlerësim të ulët dhe pritshmëri jorealiste. Si ta luftoni atë?

(Foto: Verywell Mind)

Mundësitë e mira do të vijnë vetë

Ndërsa ligji i tërheqjes përfshin një dozë mbështetjeje te intuita, kjo nuk do të thotë që ju duhet të ndaloni së punuari në mënyrë aktive për suksesin tuaj. Është joreale të presësh që mundësitë e mira thjesht do të bien në prehrin tënd, ndërkohë që ulesh me krahët e kryqëzuar dhe prisni derisa të shfaqen. Plus, a dëshironi vërtet të vareni vetëm nga vullneti i mirë i dikujt për t’ju ndihmuar ose disponimi juaj në një moment të caktuar?

Ai më mirë do të pranonte faktin se suksesi nuk dhurohet kurrë sesa meritohet. Ai punon për veten, edukimin dhe aftësitë e tij. Provoni diçka të re herë pas here, takoni njerëz të rinj dhe zgjeroni horizontet tuaja në disa kultura dhe botëkuptime të reja.

Shenjat që tregojnë se duhet të kujdeseni më shumë për veten

Në fund, mos prisni mundësitë për t’ju gjetur, por dilni në botë dhe i gjeni ato, dhe kur t’i gjeni, atëherë kapni atë që ju takon.

(Foto: PopSugar)

Të gjithë duhet të më duan

Nëse askush nuk ju urren, dijeni se po bëni diçka të gabuar. Nuk ka asnjë person në këtë botë që mund t’i përshtatet absolutisht të gjithëve dhe të pajtohet me të gjithë, përveç një personi që ndryshon fytyrat sipas nevojës.

Ju të vërtetën, me të gjitha të metat dhe virtytet tuaja, disa do ta adhurojnë, të tjerët do ta injorojnë dhe të tjerët do t’ju shqetësojnë nervat. Është pjesë e jetës. Mos e lejoni veten të bini në grackën e varësisë nga mendimi i dikujt tjetër. Përpjekjet për të kënaqur të tjerët në çdo gjë zakonisht përfundojnë duke mos i kënaqur askënd, madje as veten.

Si të kapërceni dhe falni tradhtinë e një personi të dashur

Zhvilloni vetëvlerësimin dhe ndjenjën e vetëvlerësimit, pa u rënduar nga mendimet e të tjerëve.

Jeta është e drejtë

Për të përsëritur edhe një herë frazën që ndoshta e keni dëgjuar një milion herë në jetën tuaj – jeta nuk është e drejtë. Ne të gjithë e dimë këtë në një nivel teorik, dhe megjithatë është e vështirë ta pranosh atë kur e ndjen në lëkurën tënde.