Vdes Kenneth Starr, hetuesi i Bill Clinton

Kenneth Starr, prokurori, hetimi i  cili çoi në shkarkimin e Presidentit Bill Clinton, ka vdekur në moshën 76-vjeçare, thotë familja e tij, shkruan BBC

Starr, një ish-gjyqtar dhe avokat i përgjithshëm i SHBA-së, vdiq në një spital të Hjustonit të martën për shkak të komplikimeve nga operacioni.

Si këshilltar i pavarur që hetonte zotin Clinton, Starr u bë një emër i njohur në të gjithë SHBA.

Kohët e fundit ai shërbeu në ekipin që mbrojti ish-presidentin Donald Trump nga shkarkimi në vitin 2020.

Një vendas në Teksas, Starr u emërua nga Departamenti i Drejtësisë i SHBA në 1994 për të hetuar Whitewater, një sipërmarrje tokësore e rrënuar nga skandalet e viteve 1980 që përfshinte Bill dhe Hillary Clinton.

Gjatë kryerjes së hetimit, Starr gjeti prova se zoti Clinton kishte pasur një lidhje me një praktikante në Shtëpinë e Bardhë, Monica Lewinsky.

Kjo rezultoi në fajësimin e zotit Clinton nga Dhoma e Përfaqësuesve e SHBA-së në vitin 1998. Ai u lirua më vonë nga Senati. Starr shkroi për hetimin në një libër më të shitur, Përbuzja: Një kujtim i hetimit të Clinton.