Vaksina kineze kundër COVID-19 e “CanSino” miratohet për përdorim emergjent në Hungari

Kompania kineze “CanSino Biologics” (CanSinoBIO) tha të hënën se vaksina për COVID-19 e saj është autorizuar për përdorim emergjent në Hungari, duke e bërë vaksina e dytë kineze që miratohet në këtë vend evropian.

Instituti Kombëtar i Farmacisë dhe Ushqimit i Hungarisë e miratoi këtë vaksinë me emrin tregtar “Convidecia”, në bazë të rezultateve të ndërmjetme të fazës së 3-të të provave, u shpreh kjo kompani në një deklaratë.