Ushtrohet padi ndaj Paris Saint-Germain, kalimi i Messit në Parkun e Princave mund të vonohet edhe për ca kohë

Një gabim në përllogaritjen e të ardhurave, e ndaloi Barcelonën që të nënshkruante me Lionel Messin në një rinovim të kontratës.

Argjentinasi tani po përballet me një pritje të pasigurt pasi Paris Saint-Germain përballet me një betejë të re ligjore e cila mund të vonojë nënshkrimin e tij.

Një apel i ri i është paraqitur në Këshillin e Shtetit duke kërkuar që PSG të pezullohet përkohësisht nga transferimet e reja.

MARCA ka pasur qasje në një dokument zyrtar në të cilin kërkohet që rregullat e Fair Play Financiar të respektohen në përputhje me LFP, dhe që llogaritë e paraqitura nga PSG më 25 qershor 2021 në fakt shkelin rregullat.

Për më tepër, gjatë së hënës është përgatitur dhe ngritur një padi paralele që kërkon masa paraprake për të paraqitur kontratën e Messit nga vlefshmëria nga LFP para se të zgjidhja e këtij rasti.

“Raportimet e PSG-së për sa i përket FFP janë më të këqija se ato të Barcelonës”, shpjegoi Juan Branco, avokati që paraqiti padinë.

“Në sezonin 19/20 raporti midis pagës dhe të ardhurave për PSG ishte 99 për qind, ndërsa ai i Barcelonës ishte 54 për qind”.

Në dokumentet që posedon MARCA, pretendohet se PSG nuk respektoi dy sanksione ekonomike të vendosura nga Shoqata Franceze e Futbollit.

Rasti tani është një garë kundër kohës me Messin që do të fluturojë në Paris në çdo kohë, ndërsa çdo vendim që vonohet do t’i japë kohë argjentinasit të nënshkruajë kontratën e tij në Parc des Princes dhe të jetë e vlefshme.