Ushqimi i foshnjave

Çdo gjë që hamë ndikon në shëndetin dhe trupin tonë. Ushqimi është shumë i rëndësishëm që nga fillimi i fëmijës deri në momentin kur ka dy qirinj në tortën e tij. Dieta e fëmijës suaj duhet të sigurojë të gjithë lëndët ushqyese dhe energjinë e nevojshme për rritje dhe zhvillim të shëndetshëm.

Sistemet gastrointestinale dhe imunitare tek foshnjat nuk janë zhvilluar plotësisht dhe për këtë arsye ata janë të ndjeshëm ndaj ushqimit që hanë. Pasojat mund të jenë të menjëhershme (diarre, të vjella, kapsllëk …) ose më pak të dukshme pas disa vitesh (obezitet, sëmundje të zemrës …). Prandaj, një dietë e shëndetshme duhet të zbatohet që nga fëmijëria në mënyrë që të kontribuojë në cilësinë e jetës më tej.

Çrregullimet tek foshnjat

Problemet e tretjes tek foshnjat mund të ndodhin menjëherë pas lindjes dhe megjithëse ato janë kalimtare, ato ende mund të ndikojnë në gjendjen shpirtërore të fëmijës dhe cilësinë e jetës së të gjithë familjes. Këto sëmundje mund të jenë shkaku i mungesës së gjumit, stresit dhe shqetësimeve të shumta shëndetësore për fëmijën.

• Alergji ose intolerancë ndaj laktozës
• Alergji ndaj proteinave të qumështit të lopës
• Kthimi i ushqimit
• Kapsllëk
• Ngërçet e barkut

Për informacion më të detajuar mbi zgjidhjen e këtyre problemeve lexoni në https://www.novalac.mk/nc/iskhrana-na-novorodenche/

Pharmacy DNA ANNY PHARM ju këshillon: për zhvillimin e shëndetshëm të fëmijëve, qumështi i gjirit është i pazëvendësueshëm. Por në mungesë të tij zgjedhja e formulës së duhur të qumështit është shumë e rëndësishme.

Rekomandimi ynë