Universiteti turk: Vaksina Sinovac e Kinës 83.5% efektive

Një vaksinë COVID-19 e prodhuar nga kompania kineze biofarmaceutike “Sinovac Biotech” ka një efikasitet prej 83.5 për qind bazuar në provat e fazës së tretë në Turqi, njoftoi një universitet turk të mërkurën në një konferencë shtypi.

Rezultatet u bazuan në 10,216 pjesëmarrës të moshës 18-59, 3568 prej të cilëve kishin marrë një placebo si pjesë e provave që filluan në mes të shtatorit, tha Serhat Unal, një anëtar i fakultetit mjekësor të Departamentit të Sëmundjeve Infektive dhe Mikrobiologjisë Klinike në Ankara dhe një anëtar i Bordit Këshillimor Shkencor për Koronavirusin në Turqi.

Murat Akova, një tjetër mjek pranë këtij universiteti, tha se 32 vullnetarë nga grupi placebo dhe nëntë nga grupi i vaksinave u infektuan me virusin të paktën 14 ditë pasi morën dozat e tyre të dyta.

“Po të shohim këtë raport, vaksina parandalon sëmundjen simptomatike me 83.5 për qind,” tha Akova, duke shtuar se ishte 100 për qind efektive në parandalimin e shtrimit në spital.