Ukraina e gatshme t’i lirojë të burgosurit rusë nëse lejohet evakuimi i sigurt nga Mariupoli

Rusia u dha luftëtarëve ukrainas në Mariupol ultimatum të ri për t’u dorëzuar të mërkurën, ndërsa shtynte për një fitore vendimtare në ofensivën e saj në lindje, ndërsa qeveritë perëndimore premtuan t’i jepnin Ukrainës më shumë ndihmë ushtarake.

Tani shpresohet në një arritje të marrëveshjes për hapjen e ndonjë korridori humanitar për evakuimin e grave, fëmijëve dhe të moshuarve nga ky qytet. Ukraina shpreson të dërgojë 90 autobusë në qytetin e rrethuar të mërkurën për të evakuuar rreth 6.000 gra, fëmijë dhe të moshuar, tha kryetari i qytetit në televizionin kombëtar.

Vadym Boichenko thotë se shpreson që një marrëveshje paraprake me Rusinë për krijimin e një korridori të sigurt do të konfirmohet dhe respektohet.