Uashingtoni do t’i bojkotojë takimet e G20 ku do të marrë pjesë Rusia

Ministrja amerikane e Financave, Xhenet Jellen, e cila do t’i përfaqësojë Shtetet e Bashkuara të Amerikës në takimin e ardhshëm ministror të Grupit të 20 vendeve më të industrializuara në botë (G20), do t’i bojkotojë disa nga takimet në të cilat do të marrë pjesë Rusia.

Një zëdhënës i paidentifikuar i Ministrisë deklaroi se SHBA-ja dhe aleatët e tyre do të vazhdojnë “përpjekjet e përbashkëta për të rritur presionin ekonomik ndaj Rusisë”. G20 përbëhet nga 19 vende dhe Bashkimi Evropian, duke përfshirë Argjentinën, Australinë, Brazilin, Kanadanë, Kinën, Francën, Gjermaninë, Indinë.