Uashington Post: Ministria e Drejtësisë i heton veprimet e Trampit rreth përpjekjeve që ta pezullojë humbjen e tij në zgjedhje

Ministria e Drejtësisë së SHBA-së i heton veprimet e ish-presidentit amerikan, Donald Tramp, në kuadër të hetimit penal për përpjekjet e tij që ta pezullojë humbjen e tij në zgjedhjet presidenciale në vitin 2020, shkruan Uashington Post.

Ministria e Drejtësisë po zhvillon biseda me ish të punësuar në Shtëpinë e Bardhë, duke përfshirë edhe shefin e kabinetit të ish-nënkryetarit Majk Pens. Ai të hënën konfirmoi se ka dëshmuar para komisionit të kongresit, që hetonte për sulmin në Kapitoll më 6 janar të vitit 2021 dhe përpjekjet e Trampit dhe aleatëve të tij që t’i pezullojnë rezultatet nga zgjedhjet presidenciale.

Prokurorët, të cilët merrnin në pyetje dëshmitarë para komisionit, parashtruan pyetje në lidhje me bisedimet e Trampit me avokatët e tij dhe persona të afërt, njofton Uashington Post, duke iu referuar dy personave të njoftuar me rastin.

Intervistimi i shefit të kabinetit të ish-nënkryetarit Majk Pens, Mark Short, funksionari më i lartë për të cilin dihet se ka dhënë deklarata para komisionit të kongresit me votues të rremë, fiton me dhunë.

Në prill hetuesit e Ministrisë së Drejtësisë kanë marrë incizime telefonike nga zyrtarë të rëndësishëm, si ish shefi i kabinetit të Trampit, Mark Medous. Ministria nuk ishte e kapshme menjëherë për koment.

Më parë , në intervistë për Si-En-En, zëvendësja e prokurorit publik, Liza Monako konfirmoi se Ministria e Drejtësisë ka marrë raporte për lista me votues të rremë alternativë, të cilët ishin dërguar në Arkivin Kombëtar të SHBA-së. Ajo atëherë deklaroi se prokurorët po i kontrollojnë.