Tre mënyra për të marrë ndihmën e komunitetit tuaj për të gjetur një kafshë shtëpiake të humbur

Nëse qeni ose macja juaj zhduket, mund të jetë një përvojë tepër stresuese. Ndonjëherë ata shfaqen relativisht shpejt, por për fat të keq nuk është gjithmonë kështu.

Nëse kafsha juaj humbet për më shumë se disa orë, është koha të kërkoni ndihmë nga komuniteti juaj.

Këtu janë tre mënyra për të bërë që bashkësia juaj të bashkohet në kërkimin tuaj:

Shpërndani fletushka

Mund të tingëllojë e modës së vjetër – por shpesh funksionon! Shtypni disa fletushka dhe postera me një fotografi të kafshës tuaj dhe shpërndajini ato në lagjen tuaj. Ju mund të gjeni shabllone në internet ose të krijoni tuajin, por gjëja më e rëndësishme është të nxirrni fjalën sa më shpejt të jetë e mundur. Përdorimi i letrës me ngjyrë është një mënyrë e shkëlqyer për të tërhequr vëmendjen e kalimtarëve.

Përhapeni fjalën në internet

Shfrytëzoni fuqinë e internetit duke shkruar në vende ku mund të lidheni me njerëzit në lagjen tuaj shpejt dhe me lehtësi. Ju gjithashtu mund të postoni në grupet lokale në Facebook.

Kërkoni një kërkim

Kërkojini të gjithëve që takoni në lagjen tuaj që të kontrollojnë pronat e tyre dhe të kenë kujdes për kafshën tuaj të humbur. Disa fqinjë të ngushtë mund të jenë të gatshëm t’ju lejojnë të kontrolloni pronën e tyre vetë. Macet e humbura mund të bllokohen në një garazh që tani është mbyllur, dhe qentë e ndrojtur mund të fshihen në oborret e shtëpisë nëse ndihen të frikësuar.