Torta më e bukur me kungull: E lëngshme, plot arra dhe shumë e shijshme
Tani është sezoni i kungujve dhe nuk ka ushqim më të shëndetshëm të vjeshtës se kungulli – prandaj përdorni me mençuri
Përbërësit:
– 4 vezë,
– 2 filxhanë sheqer,
– 1 filxhan jo i plot vaj (120 ml)
– pure kungulli 300 g (kungull i zier i krijuar në pure),
– 2 filxhanë miell,
– 1 qese pluhur për ëmbëlsira, 12 g,
– gjysmë luge e vogël sodë buke,
– 2 qese të vogla sheqer vaniljeje,
– 1 qese e vogël kanellë,
– marmelatë me shegë (rreth 400 g),
– djathë krem neutral 300 g,
– 80 g sheqer pluhur,
– 300 ml ajkë të ëmbël,
– një grusht arra të grira.
Përgatitja:
Vezët, sheqerin, vajin, purenë e kungullit, miellin, pluhurin për ëmbëlsira, sodën e bukës, sheqerin e vaniljes dhe kanellën tundni në një masë të lëmuar.
Piqeni në furrë në 200 gradë Celsius rreth gjysmë ore.
Bëni një vrimë në tortë dhe lyeni dhe mbushni vrimën me marmelatë.
Tundni djathin, sheqerin dhe ajkën e ëmbël, më pas shpërndajeni mbi tortë.
Hidhni arrat dhe shërbejeni.