Të gjitha aeroportet kryesore të Kinës do të aplikojnë gjurmimin e bagazheve RFID deri në fund të vitit

Aeroportet kryesore të Kinës do të rrisin aftësitë e tyre të menaxhimit të bagazheve duke aplikuar intensivisht teknologjinë e identifikimit të radio frekuencave (RFID) në gjurmimin e bagazheve, sipas autoriteteve të aviacionit civil të vendit.

Brenda vitit, të gjitha aeroportet kryesore me kapacitet vjetor të pasagjerëve që tejkalojnë 10 milionë do të aplikojnë RFID, sipas Administratës së Aviacionit Civil të Kinës, raporton “Xinhua”.

Që nga qershori i këtij viti, 27 aeroporte të mëdha me qarkullim vjetor të pasagjerëve mbi nivelin 10 milionësh ishin miratuar dhe po shtyjnë përpara projektet e aplikimit RFID.

Shumë linja ajrore kineze janë në gjendje të ofrojnë shërbime përmes të cilave udhëtarët mund të kontrollojnë kushtet e bagazheve të tyre gjatë gjithë udhëtimit të tyre.

Nga janari deri në qershor të këtij viti, industria e aviacionit civil të Kinës ofroi shërbime të ndjekjes së bagazheve gjatë gjithë udhëtimit për më shumë se 792.800 bagazhe në bordin e 32.667 fluturimeve, sipas statistikave nga Administrata e Aviacionit Civil.