Tavë me presh, salmon dhe patate

Tava me e shijshme qe keni provuar ndonjehere.
Përbërësit
- 250 g patate, të prera në feta të trasha
- 2 lugë gjelle vaj ulliri
- 1 presh i përgjysmuar, i larë dhe i prerë në feta
- 1 thelpi hudhër, e shtypur
- 70 ml pana
- 1 lugë gjelle kaperi, plus shtesë për t’u shërbyer
- 1 lugë gjelle qepë të njoma, plus shtesë për t’u shërbyer
- 2 fileto salmoni
Udhëzimet
- Nxehni furrën në 200C. Lëreni një tenxhere me ujë të ziejë.
- Shtoni patatet dhe ziejini për 8 minuta. Kullojeni dhe lëreni të ftohen në një kullesë për disa minuta. Hidhni patatet me ½ e vajit dhe shumë erëza në një tavë. Futeni në furrë për 20 minuta, duke i kthyer në gjysmën e kohës së gatimit.
- Ndërkohë ngrohni vajin e mbetur në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni preshin dhe skuqeni për 5 minuta, ose derisa të fillojë të zbutet. I trazojmë hudhrat për 1 min, më pas shtojmë panën, kaperin dhe 75 ml ujë të nxehtë, më pas i lëmë të vlojnë. I shtojmë qepët e njoma.
- Ngrohni grilën në temperaturë të lartë. Hidhni përzierjen kremoze të preshit mbi patatet, më pas vendosni filetot e salmonit sipër. Piqeni në grilë për 7-8 minuta, ose derisa të gatuhet. Shërbejeni sipër me qepë të njoma dhe kaperi shtesë dhe një sallatë anash, nëse dëshironi.
- Ju befte mire!