Tavë kremoze me presh dhe djathë të shkrirë

Tave qe mund te pergatitet shume leht me produkte te cilat ndodhen ne kuzhinen ton.

Përbërësit

  • 600 gr presh (rreth 3 të mesëm), të prerë në rrathë 2 cm
  • 50 g gjalpë
  • 50 gr miell i thjeshtë
  • 500 ml qumësht
  • 100 gr çedar i pjekur i grirë në rende
  • 1 lugë mustardë
  • 50 g bukë bajate, të grirë në thërrime
  • 2 lugë gjelle gjethe trumze

Udhëzimet

  1. Ngrohni furrën në 220C. Hidhini preshët në një rrjetë për gatim me avull dhe ziejini me avull për 6-8 minuta derisa të zbuten.
  2. Ndërkohë në një tenxhere ngrohim gjalpin dhe miellin së bashku duke i trazuar derisa të kemi një pastë të trashë. Shtoni qumështin, nga një spërkatje me radhë, duke e përzier vazhdimisht derisa të shtohet i gjithë qumështi. Gatuani edhe për 2-3 minuta derisa salca të jetë trashur aq sa të lyejë pjesën e pasme të një luge. Përzieni pjesën më të madhe të çedarit, mustardën dhe pak kripë.
  3. Shtoni preshin e zier në avull në salcën e djathit, më pas vendosni gjithçka në një tavë. Shpërndani mbi të thërrimet e bukës, trumzën dhe djathin e mbetur, më pas piqeni për 20 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë, të skuqet sipër dhe të bëjë flluska në skaje. Lëreni të qëndrojë për 5 minuta përpara se ta shërbeni.
  4. Ju befte mire!