‘Sundance Film Festival’ rikthehet në janar të 2023 pas dy vitesh së realizimit të tij online për shkak të pandemisë COVID-19

‘Sundance Film Festival’ i 2023 po bëhet zyrtarisht realitet pas dy vitesh të qenit online për shkak të pandemisë COVID-19

Ngjarja historike mediatike aktualisht është caktuar të zhvillohet nga data 19 deri më 29 janar të vitit të ardhshëm, sipas The Hollywood Reporter.

Megjithatë, fansat që duan t’i kapin filmat e rinj në internet ende munden, pasi u zbulua se festivali do të funksionojë si në internet ashtu edhe personalisht në shtëpinë e tij prej kohësh në Park City në Utah.

Hollywood Reporter vuri në dukje se “shkalla në të cilën programi i festivalit do të jetë i disponueshëm virtualisht është ende duke u vendosur”, shkruan DailyMail.

Drejtoresha e festivalit, Tabitha Jackson, dha një deklaratë për median për të shprehur se ekipi i ngjarjes ishte i lumtur të kthehej në mjedis.

“Mezi presim të kthehemi në shtëpinë tonë në Park City dhe të prezantojmë drejtpërdrejt dhe personalisht punën e re emocionuese nga e gjithë bota”, tha ajo.

“Ne gjithashtu kemi dy vjet ekspozitë dhe pjesëmarrje digjitale nën brezin tonë kolektiv dhe po i rikthehemi emocionit dhe ngjarjeve të drejtpërdrejta duke ruajtur një ofertë të fuqishme online,” tha ajo.

‘Sundance’ filloi në 1978 si Festivali i Filmit në Utah.Instituti Sundance u themelua më pas nga Robert Redford në 1981, dhe ngjarja u riemërua në 1991.

Me kalimin e kohës, festivali u bë i njohur për shfaqjen e punës nga artistë në zhvillim dhe disa regjisorë, duke përfshirë Quentin Tarantino, Kevin Smith dhe Jim Jarmusch, morën vlerësimet e tyre të mëdha në këtë ngjarje.

Ngjarjet të Sundance u anuluan dukshëm në vitin 2021 për shkak të fillimit të pandemisë globale.

Ngjarja u zhvendos në një format vetëm në internet atë vit dhe programi i saj u reduktua.

Festivali pritej të kthehej në një organizim personal vitin e kaluar, megjithëse planet u anuluan sërish për shkak të shfaqjes së variantit Omicron.