Starton dialogu Kinë-BE për mjedisin dhe klimën

Zëvendëskryeministri kinez Han Zheng dhe nënkryetari i Komisionit Evropian Frans Timmermans zhvilluan një lidhje video, në kuadër të sesionit të parë të Dialogut të Nivelit të Lartë mes Kinës dhe Bashkimit Evropian mbi Mjedisin dhe Klimën, shkruan “Xinhua”.

Han kujtoi se si Kina synon të arrijë kulmin e emetimeve të dyoksidit të karbonit deri në vitin 2030 dhe të arrijë të ashtuquajturën neutraliteti i karbonit deri në vitin 2060, duke pasur një angazhim të rëndësishëm në luftën kundër ndryshimit të klimës dhe mbrojtjes së mjedisit.

Për të arritur qëllimin, Han tha se Pekini zyrtar duhet të bëjë përpjekje shumë kërkuese për të promovuar kursimin e energjisë, për të ulur emetimet dhe për të promovuar zhvillimin e karbonit të ulët.