Spageti që ‘kërcasin’ me salcë pa mish: Receta më e mirë për pjatën më trendi

Një mënyrë e re për të shijuar të preferuarën tuaj.

Përbërësit:

• 400 g spageti
• 6 thelpinj hudhre, të grirë imët
• 1 tufë majdanoz i freskët, i grirë imët
• 1 lugë çaji rigon i thatë
• 1 degëz rozmarinë e freskët, e grirë imët
• 1 tufë borzilok i freskët, i grirë imët
• 1/2 lugë çaji spec djegës (thekon djegës)
• 2/3 filxhan (rreth 160 ml) vaj ulliri
• Kripë dhe piper sipas dëshirës

Përgatitja:

1. Gatuani spagetit në ujë të kripur sipas udhëzimeve në paketim. Kullojini, por ruani rreth 100 ml nga uji i gatimit.

2. Në një tas të madh, përzieni hudhrën, majdanozin, rigonin, rozmarinën, borzilokun dhe specin djegës.

3. Ngrohni vajin e ullirit në një tenxhere të vogël derisa të fillojë të tymoset.

4. Derdhni me kujdes vajin e nxehtë mbi përzierjen me hudhër dhe erëza. Vaji do t’i gatuajë butësisht përbërësit dhe do të nxjerrë aromat e tyre të freskëta.

5. Shtoni spagetit dhe ujin e rezervuar të gatimit në tas dhe përzieni mirë që të bashkohen të gjitha.

6. Spërkatni me kripë dhe piper sipas dëshirës.

7. Shërbejeni menjëherë, të spërkatur me djathë parmixhano të grirë ose me barishte të freskëta sipas dëshirës.

Ju bëfshin mirë.