Simptomat e rrjedhjes së veshit

Simptomat e rrjedhjes së veshit mund të përkeqësohen nëse infeksioni nuk trajtohet ose përhapet. Mjekët shpesh e klasifikojnë veshin e notit në një fazë të butë, të moderuar dhe të avancuar.

Simptoma të lehta:

-kruajtje në kanalin e veshit

-skuqje e lehtë në brendësi të veshit

-siklet i lehtë i përkeqësuar nga tërheqja e veshit të jashtëm

-rrjedh lëng i pastër, pa erë

Simptomat e moderuara:

-kruajtje intensive

-rritje e dhimbjes

-skuqje më e fortë në vesh

-rrjedhje e tepërt e veshit

-qelb nga veshi

-ndjenja e ngopjes brenda veshit dhe bllokim i pjesshëm i veshit

-dëgjimi i zvogëluar ose i dëmtuar

Simptomat e avancuara:

-dhimbje të forta që përhapen në fytyrë, qafë ose kokë

-bllokim i plotë i kanalit të veshit

-skuqje ose ënjtje e veshit të jashtëm

-ënjtje e nyjave limfatike në qafë

-ethe

Rrjedhja në vesh është një infeksion që shkaktohet nga uji që mbetet në vesh pas larjes, duke krijuar një mjedis të lagësht që ndihmon bakteret të rriten, transmeton KP.

Vendosja e gishtërinjve, shkopinjve ose objekteve të tjera në veshë mund të çojë gjithashtu në një vesh që rrjedh pasi kjo dëmton shtresën e hollë të lëkurës që rreshton kanalin e veshit.

Shkaku më i zakonshëm i këtij infeksioni janë bakteret që sulmojnë lëkurën brenda veshit tuaj. Ai trajtohet me pika veshi. Trajtimi i menjëhershëm mund të parandalojë komplikimet dhe infeksionet serioze.