Si të tërhiqni punonjës të talentuar

Bizneset më të suksesshme shpesh lulëzojnë për shkak të punonjësve talent që kanë. Të bëheni punonjësit më të mirë do të thotë që duhet të jeni gjithmonë në krye të listës për çdo menaxher.

Që një menaxher të arrijë tek një punonjës i talentuar, duhet të arrijë të nxjerrë në pah pikat e mëposhtme te punonjësi:

1. Njihni talentin para se të keni nevojë për të – Kaloni kohë duke krijuar kontakte të mundshme në kompaninë apo industrinë tuaj. Përpiquni të kuptoni se cilët janë elementët e vërtetë dhe si mund t’i vendosni ata në punën e duhur. Nxitni dhe ruani këto kontakte të mira në fillim, sepse të jeni të sigurt do të shpërbleheni më vonë.

2. Shisni veten, jo biznesin – Njerëzit më të talentuar janë të kënaqur kur punojnë me drejtuesit, ata mund të krijojnë besim dhe të mësojnë prej tyre. Të jeni të sigurt që këta talente duhet të duan të punojnë për ju.

3. Merrni kohë për të kultivuar talentin – Talentet më të mira shpesh ndodh që të jenë të zënë me projekte të tjera. Mendoni për të rekrutuar këta njerëz qoftë dhe për një kohë të gjatë: informojini ata rregullisht  për biznesin tuaj dhe vizionin për të ardhmen.