Si ta mbani gjallë atmosferën e lumtur të pushimeve kur i ktheheni ‘jetës normale’?

Dita e parë pas një pushimi mund të jetë e vështirë, pasi ju pret prapë rutina e punës dhe presionit. Se a ka ndonjë mundësi se si të mbahet më gjatë atmosfera e pushimeve në jetën e përditshme… Mësojeni më poshtë.

Çfarë i bën pushimet kaq të mira?

Një pikënisje e mirë është të mendoni se përse mund të ndiheni më të ndritur gjatë pushimeve në radhë të parë.

“Pushimet mund të ju japin një pushim shumë të nevojshëm nga monotonia e jetës së përditshme. Ato gjithashtu ju lejojnë të rimbusheni dhe të lidheni me vete. Pa bërë pushime, ekuilibri midis përgjegjësive (gjërave që duhet të bëjmë) dhe gjërave që bëjmë thjesht për mirëqenien tonë dhe për t’u argëtuar, bie”, thotë Dr. Elena Touroni, një psikologe konsulente.

Sigurisht, pirja e koktejeve pranë pishinës çdo ditë nuk do të jetë kurrë realiste, por a ka rregullime të vogla që mund të bëni?

“Gjetja e ekuilibrit në jetën tuaj të përditshme është jetike për ruajtjen e shëndetit dhe mirëqenies mendore. Marrja e kohës për të pushuar për pak kohë për të reflektuar, edhe nëse vetëm për disa minuta, mund të rrisë produktivitetin dhe t’ju ndihmojë të rifitoni qartësinë”, thotë Niels Eek, psikolog dhe bashkëthemelues i aplikacionit të mirëqenies mendore, Remente.

Merr pak kohë çdo ditë për t’u çlodhur. Me qindra teknika të provuara dhe të testuara relaksimi në dispozicion, janë të garantuara që të jenë disa që do të funksionojnë mirë për ju, pavarësisht nga vendndodhja juaj ose arsyeja që qëndron pas stresit.

“Gjëja më e mirë për të bërë është të gjesh pak heshtje, duke e ekspozuar ngadalë veten ndaj periudhave më të gjata të pasivitetit të qetë”, shton Eek.

Sillni zakonet e pushimeve në shtëpi

Touroni sugjeron të marrësh pak kohë për të “identifikuar se çfarë ishte në lidhje me pushimin që ishte ushqyese dhe të bënte të ndiheshe kaq mirë”. Përpiquni të përfshini më shumë nga kjo në jetën tuaj të përditshme.

Provoni të dilni jashtë të paktën një herë në ditë – edhe nëse është thjesht një biçikletë ose shëtitje nëpër parkun tuaj lokal.

Bëni më shumë mini-pauza. Provoni të rezervoni disa fundjava larg, në mënyrë që të keni gjëra për të pritur gjatë gjithë vitit. Bëni plane me miqtë.

Të gjithë priren të eksplorojnë më shumë kur janë larg, gjë që mund të zgjerojë horizontet tuaja dhe të ndihmojë të gjeni interesa të reja. Pse të mos bëni të njëjtën gjë në shtëpi?