Si e shëndrroi Blerim Bexheti komunën e Sarajit në një mini-qytet modern

Shkup, 10 gusht – Blerim Bexheti është figura më emblematike dhe politikani që plot 15 vite me strategjitë e tij, Komunën e Sarajit po e shëndron një mini-qytetë modern, ku banorët e Sarajit në prag të shtëpisë i kanë të gjitha shërbimet e nevojshme.

Bexheti, plot 15 vite është një politikan i kalitur dhe një jurist i jashtëzakonshëm, që ka bërë që komuna e Sarajit, edhe politikisht por edhe ekonomikisht të jetë një ndër komunat më të suksesshme në Maqedoninë e Veriut.

Megjithatë, Saraji po shëndrrohet në një mini-qytet modern ku dita-ditës po bëhën investime në infrastrukturë, ndërtohen pallata me banesa moderne, ndërtohet poliklinika shtetërore, gjimnazi si shkollë e mesme elitare, ndërtohet lagjja super-ekskluzive me shtëpi mbreslënëse dhe padyshim në procedur e sipër është investimi i huaj me miliona euro në ish Liqenin Treska ku pritet të ndërtohet një mega-qendër hotelesh, akuapark, kënd lojrash për fëmij, restorante më moderne dhe shumë investime tjera që do të joshin mijëra vizitor edhe jashtë Maqedonisë së Veriut.

Kryetari i komunës së Sarajit, Blerim Bexheti pas disa muajsh do të rikandidohet edhe për një mandat të ri, me program dhe projekte ambicioze.

Sukseset e tij, plot 15 vite nën petkun e BDI-së, janë dëshmi e qartë se ai gëzon autoritet të jashtëzakonshëm në cdo vendbanim të komunës së Sarajit, në mesin e biznismenëve,mërgimtarëve, bujqëve, studentëve, pensionistëve,prijësve fetar, administratës dhe banorëve tjer të profesioneve të ndryshme.

Blerim Bexheti-është sinonim i një politikani dhe zyrtari që cdo kush që kërkon ndihmë të ndryshme te ai, ai bënë maksimunin që tju zgjidh problemet sipas mundësive reale.

Bexheti suksesin e ka dëshmuar edhe në ekzekutivin në Qeveri, ku para 10 vitesh ishte ministër i Drejtësisë dhe në mesin e sukseve të shumta arriti që ti mbush gjykatat e ndryshme dhe prokurorit me kandidat shqiptar, ndërsa noter u bënë mbi 10 noter shqiptar.