Shtetet e Bashkuara zbulojnë mashtrimin kinez

Dogana dhe Patrulla Kufitare e SHBA -së sekuestruan certifikatat e vaksinave të rreme të dërguara nga Kina në shtetin amerikan të Tennessee javën e kaluar.

Certifikatat ishin të mbushura me urime dhe pasi lexuan përshkrimin e dërgesës, doganierët dhe patrulla kufitare “menjëherë e dinin se për çfarë bëhej fjalë”, deklaruan doganat amerikane, raportoi sot CBS News.

Dërgesa u dërgua nga Tennessee në distriktin e biznesit në New Orleans, por doganierët e kapën atë në portin e Memphis.

Dogana tha se kjo ishte dërgesa e 15 -të e këtij lloji dhe se brenda saj kishte 51 certifikata të falsifikuara të vaksinave me cilësi të dobët.

Deri më tani, janë kapur gjithsej më shumë se 3.000 certifikata të rreme vaksinimi nga Kina.