Shkencëtarët kinezë: Pirja e çajit jeshil parandalon Alzheimerin

Shkencëtarët kinezë kanë bërë të ditur se pirja e çajit jeshil mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjes së Alzhaimerit, raportoi “Science and Technology Daily” të hënën.

Me thellimin e plakjes së popullsisë, sëmundjet neurodegjenerative, përfshirë sëmundjen e Alzhaimerit, po shfaqin shkallë të lartë të incidencës së lartë.

Shkencëtarët nga Universiteti Bujqësor Anhui dhe Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë i Kinës kanë zbuluar se çaji jeshil mund të ndihmojë në zvogëlimin e dëmtimit sinaptik dhe përmirësimin e të mësuarit dhe kujtesës.

Studimi siguron një bazë teorike për zbulimin e mekanizmit të parandalimit të sëmundjes Alzheimer duke pirë çaj dhe aplikimin e tij të mëtejshëm.

Studimi u botua kohët e fundit në revistën “Molecular Nutrition and Food Research”.