Shkaku i humbjeve të mëdha, Putini po ndryshon ligjin e ushtrisë për rekrutim

Duma ruse do të shqyrtojë heqjen e të gjitha kufijve të moshës për shërbim në ushtrinë e Rusisë oas kërkesës së presidentit, Vladimir Putin.

Lëvizja mund të nënkuptojë se rusët e moshës mbi 40 vjeç do të jenë në gjendje të regjistrohen në ushtri, thuhet në faqen e internetit të Dumës së Shtetit.

Të huajt mbi 30 vjeç do të lejohen gjithashtu të bashkohen me forcat e armatosura të vendit.

“Për përdorimin e armëve me precizitet të lartë, funksionimin e armëve dhe pajisjeve ushtarake nevojiten shumë profesionistë”, thuhet në ueb-faqen e Dumës.

“Përvoja tregon se të tillë bëhen në moshën 40-45 vjeçare”, shkruan më tutje në njoftim, raporton skynews.

Ndryshe, kujtojmë se Duma është një nga dhomat e parlamentit rus.