Shikoni sesi u paraqit në pistën e Nurburgring – BMW M4 Competition

Maska e ftohësit e kritikuar shpesh nuk e shqetësoi BMW M4 Competition të ri për të kaluar nëpër “ferrin e gjelbër” në shtatë minuta e 30 sekonda në edicionin e fabrikës.

Vera nuk ka qenë “më e nxehtë” në pistën e famshme gjermane Nurburgring Nordschleife për një kohë të gjatë, dhe midis mysafirëve të shpeshtë në ndjekje përmes “ferrit të gjelbër” është ekipi nga revista gjermane e veturave Sport Auto, e cila këtë herë u përball me të renë Konkursi BMW M4 në një botim krejtësisht të fabrikës.

Në kushtet që ishin larg nga ato optimale, Coupe i shpejtë Bavarez i kombinuar me një transmetim automatik me 8 shpejtësi “mbylli” qarkun në shtatë minuta dhe 30.79 sekonda, dhe revista Sport Auto tha se Konkursi M4 mund të ishte edhe më i shpejtë në kushte më të mira.

Sepse mund të shihet në video se gomat Michelin Pilot Sport Cup 2 nuk performuan më mirë në kthesa të caktuara.

Duke pritur për përpjekjen e radhës, vlen të përmendet se BMW M4 Competition mundësohet nga një motor biturbo me tre litra 6-cilindra në linjë që zhvillon 510 kuaj/fuqi dhe 650 Nm çift rrotullues maksimal.

Manuali me 6 shpejtësi ose transmetimi automatik i përmendur me 8 shpejtësi është përgjegjës për transmetimin e energjisë, dhe M4 Competition (i cili gjithashtu mund të blihet me makinë xDrive) arrin “njëqind” në 3.9 sekonda dhe zhvillon 290 km me opsionale M Paketa e shoferit.