Shenjat paralajmëruese në trupin tuaj që tregojnë për ‘kolesterolin e tepërt’

Ndërsa jo i gjithë kolesteroli është i keq për trupin tuaj, lloji i njohur si LDL mund t’ju vendosë në një rrezik më të madh për probleme të mëtejshme shëndetësore.

Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të mbani nivelet tuaja në kontroll. Monika Wassermann, e cila është drejtoreshë mjekësore në Olio Lusso, ndau shenjat që mund të ndihmojnë në zbulimin e saj.

Wassermann tha: “Në përgjithësi, nivelet e larta të kolesterolit nuk kanë shenja apo simptoma specifike. Një test gjaku kërkohet për të identifikuar nivelet e larta të kolesterolit”.

Për shkak të mungesës së simptomave, problemi shëndetësor shpesh quhet i heshtur. Për fat të mirë, eksperti renditi shenjat paralajmëruese që mund të ndihmojnë në identifikimin e “kolesterolit të tepërt” në trupin tuaj.

Ajo vazhdoi: “Këtu janë disa paralajmërime që ju rekomandoj të jeni të kujdesshëm pasi ato mund të tregojnë sasi të tepërt të kolesterolit në trup”. Një shenjë treguese mund të shfaqet në këmbë duke u paraqitur si mpirje. Kjo sinjalizon që formimi i pllakave është zhvilluar në arteriet tuaja dhe enët e tjera të gjakut.

Probleme të tjera që sinjalizojnë formimin e pllakës mund të jenë: thonjtë e zbehtë, rastet e goditjes në tru dhe sulmet në zemër.

Wassermann shtoi këto shenja treguese në listën e zymtë:

  1. Dhimbje gjoksi
  2. Ftohtësia ekstreme në pjesën e poshtme të trupit
  3. Frymëmarrje e shpeshtë
  4. Ndjenjat e lodhjes
  5. Rritja e presionit të gjakut.

“Unë ju këshilloj fuqimisht që të kërkoni ndihmë të menjëhershme mjekësore nëse përjetoni ndonjë nga simptomat e mësipërme”, rekomandoi ajo.