Shenjat e niveleve të ulëta të kësaj vitamine që keni, i vini re ‘natën’

Vitamina B12 është një lëndë ushqyese thelbësore që ka shumë qëllime në trup, duke përfshirë mirëmbajtjen e sistemit nervor.

Pa të, funksioni nervor është i detyruar të komprometohet, duke shkaktuar një mori simptomash shumë-sensore.

Sipas organeve shëndetësore, këto mund të jenë veçanërisht të theksuara gjatë natës kur temperatura e trupit bie.

Niveli i ulët i vitaminës B12 mund të shkaktojë shumë komplikime, por një rrezik i madh është dëmtimi i mbështjellësit të mielinës që rrethon dhe mbron nervat. Nervat kanë nevojë për këtë mbrojtje për të funksionuar siç duhet dhe për të transmetuar sinjale, por edhe një mungesë e B12 që është “relativisht e butë” mund të komprometojë këtë funksion, paralajmëron Qendra për Neuropatinë Periferike.

Dështimi për të trajtuar menjëherë neuropatinë periferike mund të rezultojë në dëmtim nervor dobësues më tej. Sipas Lome Linda University Health, gjendja zakonisht bën që këmbët të bëhen më të ndjeshme ndaj ajrit më të ftohtë.

Qendrat për Parandalimin e Amputimit të Amerikës, shpjegon: “Ndërsa temperaturat ulen gjatë natës, nervat periferikë mund të fillojnë të dridhen më shumë dhe do të ndjeni më shumë djegie ose dhimbje të mprehta”.

“Rrahjet e zemrës suaj gjithashtu ngadalësohen kur jeni më të ftohtë, duke ngadalësuar gjakun tuaj dhe duke rritur ndjesitë e dhimbshme”.

Ai shton: “Nëse mund të përballoni prekjen në këmbë, mbështilluni me batanije për t’u ngrohur”.

Një problem tjetër kryesor me vitaminën e ulët B12 është mungesa e qelizave të kuqe të gjakut të shëndetshme për të lëvizur oksigjenin nëpër trup. Kjo mund ta lërë trupin të ndjehet i ftohtë, veçanërisht në duar dhe këmbë, sipas WebMD.