SHBA-ja ka shprehur gatishmëri për t’i ndihmuar BE-së në hetimin për rrjedhjen e gazsjellësit “Rrjedha veriore”

Uashingtoni është i gatshëm t’i ndihmojë partnerët evropianë në hetimin për rrjedhjen e gazsjellësit “Rrjedha veriore 1 dhe 2”, deklaroi zëdhënësi i Këshillit të sigurisë kombëtare të SHBA-së.

Rrjedhjet e pashpjegueshme të zbuluara përgjatë dy gazsjellësve të gazit që lidhin Rusinë dhe Evropën kanë nxitur hetime në një numër të madh vendesh evropiane.

Po punohet në versione të ndryshme, duke përfshirë edhe sabotazhin.