SHBA-ja e përshëndet anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO

SHBA-ja e përshëndet  anëtarësimin e Finlandës dhe të Suedisë në NATO, deklaruan sot nga Departamenti i Shtetit.

Sekretari i Shtetit Antony Blinkeni sot ka biseduar me sekretarin e përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenbergun, pas prezantimit të protokolleve për anëtarësimin e dy vendeve skandinave në NATO.

“SHBA-ja e përshëndet inkuadrimin e Finlandës dhe të Suedisë në NATO”, deklaroi zëdhënësi Ned Prajs

Liderët e këtyre vendeve sot u takuan në Shtëpinë e Bardhë edhe me presidentin amerikan Xho Bajdenin në të cilin është diskutuan për anëtarësimin e tyre në Aleancë.