SEAT po vazhdon me shpejtësi angazhimin e saj për “elektrifikimin e veturave” – hap qendrën e kërkimit dhe zhvillimit të baterive

Rruga drejt elektrifikimit kërkon transformim industrial në të gjitha nivelet.

Në këtë kuadër, SEAT S.A. përfundoi vitin 2021 duke hapur Qendrën e Testimit të Energjisë (TCE), një qendër pioniere për kërkimin dhe zhvillimin e baterive për automjetet elektrike dhe hibride.

Objekti përfaqëson një hap të madh përpara në angazhimin e kompanisë për forcimin e elektrifikimit në Spanjë dhe transformimin e vendit në një qendër kryesore evropiane për “lëvizshmërinë elektrike”.

Qendra e Testimit të Energjisë ka kapacitetin për të kryer deri në 6000 teste të plota të sistemit të tensionit të lartë (bateri, ngarkesë, siguri) në vit.

Hapësira e saj prej 1500 metrash katrorë përdoret për të zhvilluar dhe testuar performancën e sistemeve të furnizimit me energji elektrike për automjetet elektrike dhe hibride për CUPRA, SEAT dhe SEAT MÓ, si dhe marka të tjera të Grupit Volkswagen.

Si rezultat, aktivitetet e qendrës nuk ndalen kurrë, duke punuar 24 orë në 365 ditë në vit.