Sa vajza janë në këtë fotografi konfuze? Shumë njerëz po përgjigjen gabimisht

Njerëzit zakonisht marrin një goditje nga iluzionet optike. Ka shumë fotografi dhe video që shfaqen në internet nga iluzionet optike dhe shumë njerëz i kërkojnë për t’i zgjidhur.

Edhe pse ka shumë iluzione optike lehtësisht të zgjidhshme, ky do t’ju bëjë të mendoni më gjatë. Një fotografe zvicerane, Tiziana Vergari, e postoi këtë fotografi në Instagram si pjesë e konkursit #Whpidentity dhe fotografia e saj përfshiu të gjithë konkursin.

Kjo fotografi legjendare u postua për herë të parë nga Tiziana me titullin shumë të thjeshtë “Sa vajza?” Ndjekësit e saj menjëherë filluan mundimin për të zgjidhur këtë pyetje dhe për të kuptuar se sa vajza iu deshën për të bërë këtë fotografi.

A mund të zgjidhet kjo gjëegjëzë virtuale?

Kur shihni këtë pamje tronditëse për herë të parë, mund të shihni se iluzioni optik nuk është i lehtë për t’u zgjidhur. Ka vetëm shumë komponentë që janë hutues në imazh që një person i zakonshëm të zgjidhë.

Të gjitha vajzat janë veshur me fustane identikë dhe toni i lëkurës dhe ngjyra e flokëve të tyre janë pothuajse identike. Edhe shprehja që ato kanë në fytyrat e tyre është jashtëzakonisht e ngjashme. Shumë njerëz filluan dhe numëruan 13 vajza. Sidoqoftë, e gjithë kjo shkon në ujë sapo të merrni një sugjerim të vogël nga artistja.

Siç duket, Tiziana merr vazhdimisht vajzat e saj për modele në fotosesionet e saj. Pasi ta kuptoni atë informacion të dobishëm, menjëherë do të përjashtoni teorinë se ka 13 vajza në foto.

Në këto ditë, shumica e familjeve nuk kanë më shumë se disa fëmijë, kështu që nëse ajo i përdorte fëmijët e saj si modele këtu, numri i vajzave do të ishte shumë më i ulët nga sa mendohej fillimisht. Edhe pse ky sugjerim ndihmon shumë, një supozim i se sa vajza janë në foto është i vështirë të bëhet. Merrni shënime për bizhuteritë e vajzave, lartësitë, gjatësinë e flokëve dhe do të shihni se ka më pak se 13 vajza në imazh. Sidoqoftë, nuk do ta dini saktësisht se sa janë.

Nëse jeni të hutuar, sigurohuni që të shikoni mirë për të marrë përgjigjen e pyetjes së madhe “Sa vajza?” Ju patjetër do të habiteni sapo të mësoni saktësisht se dy modele ishin në foto.

Sa vajza keni menduar se ishin në foto? A e keni menduar mirë? U habitët nga përgjigja?